Bike packing bliver et hit

af | apr 27, 2021 | Alle artikler, Generelle artikler | 0 Kommentarer

Det stikker helt af med gravel & bikepacking i disse corona-tider.

Behovet for trods alt at opleve lidt, og genopdage noget af den danske natur, har været drivkraften i at mange har prøvet kræfter med gravel, og så er der ikke så lang til at smide nogle tasker på, og komme ud og nyde naturen, enten som en endags- eller weekendtur.

I modsætning til i “gamle dage”, hvor jeg tog masser af gange på cykelferie, og hvor man enten havde taskerne helt nede ved forhjulet, eller monteret på et bagagebæger, eller der nu om dage, tasker, til alt mellem himmel og jord, og de kan også placeres mange steder på cyklen.

Det oplagte er naturligvis enten under overrøret, eller bagpå saddelrøret, eller styret, men også full frame tasker, tilpasset cyklens geometri, er vældig populært.

Tasker til alt mellem himmel og jord

Med alle de muligheder, kan det måske være svært at vælge det helt rigtige setup. Men her er i hvert fald et par gode råd:

Hvis du skal overnatte fx i shelter og lignende, ligger sovepose og den slags ting bedst foran i styrtasken, og det siger næsten sig selv, at man skal vælge en minimal løsning, da vægten overraskende hurtig kan løbe løbsk.

Tøj og andre ting som fylder meget gør sig allerbedst i en saddeltaske (her kan soveposen også være, hvis man ikke har en styrtaske). Her er det også vigtigt at taskerne faktisk skal være godt fyldt op, for at sidde bedst på cyklerne, hvorfor man skal gøre nogle overvejelser om, hvad man typisk bruger inden man investerer.

Til overrøret, og let til gængeligt, skal man have alt det som skal være let at komme til. Det kan være telefonen, en powerbank, værktøj og den slags.

Skal man have mad med, – og det kan jo være lækkert, hvis man kører i en del timer, kan man med fordel erhverve sig nogle foodpouch, som sidder foran ved styret, og hvor man kan have alskens lækkerier med i. Det er jo ikke altid, at man lide gider kun at ernære sig med barer og geler, som typisk har plads i cykellommerne.

Hvis du bruger rammetasker – ikke mindst dem som fylder hele trekanten. Er det selvsagt vigtigt at de skal passe ind i trekanten, og her kan du på Apiduras hjemmeside, finde en tabel, hvor du kan slå alle cykler op, og se, hvad der passer bedst, i forhold til geometri m.v.

Apiduras fire serier, og hvad de gør godt for

Racing
Racing serien er først og fremmest tiltænkt til folk som dyrker ultraløb, som fx Race Across Denmark, eller andre tilsvarende events, eller bare fx Audax serien, som bliver mere og mere populære også herhjemme, og hvor man kører distancer fra 200 km og opefter.

Serien er generelt med mindre og lettere tasker end de andre to serier, og så er der faktisk også tænkt lidt over at være synlig på landevejen, hvor man bruger rigtig mange timer. Derfor er taskerne også let reflekterende med sølv og flourserende gul, som er de letteste farver at se, når lysforholdene bliver svagere.

Expedition
Expedition serien, er den mest populære, ikke mindst blandt gravel folket, som da også er den primære målgruppe for denne serie. Men skal du seriøst på bikepacking ferie på din landevejsracer, er dette også serien for dig.

I denne serie, er der tænkt meget på balancen på cyklen, hvorfor der fx er et stort sortiment af full frame packets, som helt klart er den type tasker, som cyklen holder bedst af, i det de udfordrer balancen på cyklen og styreegenskaberne mindst. Og taskerne på forgaflen eller under skrårøret, kan så kompensere for nogle af de behov man kan have i form af behovet for drikkelse m.v. hvis hele rammen er fyldt ud.

Derudover siger det sig selv at taskerne naturligvis er vandtætte, således at du roligt kan forcere alle typer af vejrlig, som man typisk kommer ud for på cykel, og givet at Apidura er britisk, hvor det regner 133 dage om året, kan man roligt stole på at det fungerer!

Gå direkte til serien her

Backcountry
Backcountry er serien, som er specielt henvendt til MTB folket.

Her er den anderledes geometri, end normale racer- eller gravel cykler afgørende, hvilket betyde, at designet er taskerne er nødt til at være lidt anderledes, Men derudover, er der også tænkt i, at materialerne skal være hårdføre, og samtidig lette at reparere, hvis der skulle ske noget, når man er ude på sporet, og langt fra alt ting.

Balancen i rammen er naturligvis også vigtigt på en MTB, hvorfor det også er tænkt godt i designet af taskerne til rammetrekanten.

Du kan gå direkte til produkterne i serien her.

City Serien
City serien er en række produkter for brug i byen. Formålet er skabe en række produkter, som gør det muligt for dig at transportere de essentielle ting, i hverdagen.

Produkterne er selvsagt stadig vandtætte, og låner i det hele taget features fra de andre serier.

Du kan gå direkte til City serien her

Gode link hos Apidura

Hvilken taske passer til min ramme
Apidura garanti

Hele udvalget i butikken

Hos VeloWear forsøger vi hele tiden, at have det komplette apidura udvalg i butikken, hvilket du selvsagt er velkommen til at komme forbi og kigge nærmere på, når ellers tingene bliver normale!

Undtaget er naturligvis, når varerne også er udsolgte hos Apidura.

Se hele Apidura udvalget her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Senste indlæg i samme kategori

Markante ændringer i butikken

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det igennem de seneste år har været noget af en udfordring at drive butik i Danmark.  Først kom corona som med nedlukninger m.v. ændrede indkøbsmønstret markant, hvilket betød at flere begyndte at købe via nettet, og er fortsat...

Cykler til levering nu

Cykler til levering nu

2023 ser ud til at blive året, hvor tilstandene i cykelbranchen, i hvert fald bliver seminormale. Derfor er det også dejligt, at vi allerede nu kan ekspedere cykler ud over rampen med et par forskellige gruppevalg. Lige nu har vi to mekaniske grupper, Shimano 105 samt...

Nyheder om vores brands

cykelfarver hos VeloWear

cykelfarver hos VeloWear

Cykelfarver hos VeloWear - nu endnu flere muligheder Det har længe været kendt, at en af de store fordele ved at handle cykel hos VeloWear ud over, at man får utrolig meget for sine spareskillinger, er muligheden for at få custom farve, uden merbetaling. Men hvordan...

Nyheder på hjemmesiden

Skal vi bygge din cykel for dig

Skal vi bygge din cykel for dig

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i høj grad satser på vores egne cykler hos VeloWear Cycle Club, men vi kan også hjælpe dig med at bygge din drømmecykel, selv om det måske ikke er en VeloWear. Vi har nemlig hentet en ordentlig stak grupper hjem, og for at...

Nyt samarbejde med Anyday

Nyt samarbejde med Anyday

Hvis du synes det nogle gange kan være lidt tungt at betale hele beløbet på en gang, hvis du har set noget lækkert. Det kunne være nye hjul - en wattmåler eller noget helt tredje, så er der håb forude. Vi har nemlig etableret et samarbejde med Anyday, som betyder, at...

Fejl i kategorifilter

Fejl i kategorifilter

I forbindelse med indførelsen af den nye filterfunktion, var der desværre en mindre fejl med stor betydning, idet der i forbindelse med udvælgelse efter brand, ikke blev vist nogle varer, selv om der var masser på lager. Det er nu udbedret, således at alle filtre...

Nyt design

Nyt design

Så er vi endelig klar med den nye - og synes jeg selv - forbedrede version af hjemmesiden. Mange af tingene er selvfølgelig de samme, men der er en række forbedringer/ændringer. For det første giver det nye design lidt friere tøjler med hensyn til at præsente...

Produkt præsentationer

Smart alarm til din cykel

Jeg skal ærlig indrømme, at jeg aldrig nogensinde kunne finde på at installere en lån på min racercykel. Det skyldes naturligvis primært, at jeg kun bruger den til sport og træning, og ikke transport, hvorfor den sjældent er i fare for at blive stjålet. Men nogle...

0
    0
    Din Kurv