Jeg har i forbindelse med lanceringen af VeloWear cyklerne ofte fået det spørgsmål, om man evt kunne bruge enten gravel cyklen til landevej eller landevejs racerne til gravel.

Spørgsmålet er faktisk blevet lidt mere relevant efter lanceringen af vores nye gravel cykel, som klart er tænkt til segmentet “rigtig gravel”.

Når vi taler om rigtig gravel så mener vi muligheden for brede dæk kombinationer over 40 mm, muligheden for at kunne køre med bike packing udstyr, samt en cykel der opfører sig perfekt, uanset om de tester den i de mest ekstreme gravel forhold, med mudder, dårlige stier etc.

Er du derimod blandt de stadig flere kunder, som har behov for en slags hybrid cykel, som kan klare en tur på en grussti eller evt en tur i skoven, når det er godt vejr, og ellers blot vil bruge sin gravel cykel, som en slags vinterracer, ja så viser det sig faktisk at du sagtens kan bruge din VeloWear racer til det formål.

Fra producentens side er den “godkendt” til 32 mm brede dæk, men en af vores glade kunder har faktisk udfordret det og været på en 130 km gravel tur rundt om Ringkøbing Fjord, hvor han havde monteret 36 mm brede gravel dæk på.

Man skal være opmærksom på at 36 mm ikke altid er 36 mm, så når du skal vurdere et dæks bredde, er det altid sikrest at gå efter ERTO målene. Så vil man fx opdage at Pirellis 35 mm dæk måler næsten 40 mm, og de vil ikke gå på denne cykel. En anden ting man skal være opmærksom på er fælgbredden. Det vil være en fordel med relativ brede fælge, så dækket ikke vil gå så langt ud over fælgkanten som de vil på smalle fælge. Endelig skal man heller ikke køre under de værste forhold, idet clearance til mudder osv, er sparsom når du putter så brede dæk på, men under de rette forhold kan det tilsyneladende sagtens gå.

En anden ting man skal være opmærksom på, er naturligvis at der er et voldsomt større slid på sliddele, når du kører hele året, end hvis du kun kører i solskin eller om sommeren, men du kan stadig købe en del kæder, kassetter og klinger, til hvad det vil koste dig at holde to cykler kørende.

Mange ville måske netop vælge at have to forskellige hjul/dæk setup, således at man relativt let kunne skifte mellem de to.

Herunder ser du lidt billeder af en VeloWear 1000, med gravel dæk på.

0
    0
    Din Kurv