Kan man køre gravel på en VeloWear racer

af | sep 22, 2022 | Alle artikler, Generelle artikler, Nyheder om vores brands | 0 Kommentarer

Jeg har i forbindelse med lanceringen af VeloWear cyklerne ofte fået det spørgsmål, om man evt kunne bruge enten gravel cyklen til landevej eller landevejs racerne til gravel.

Spørgsmålet er faktisk blevet lidt mere relevant efter lanceringen af vores nye gravel cykel, som klart er tænkt til segmentet “rigtig gravel”.

Når vi taler om rigtig gravel så mener vi muligheden for brede dæk kombinationer over 40 mm, muligheden for at kunne køre med bike packing udstyr, samt en cykel der opfører sig perfekt, uanset om de tester den i de mest ekstreme gravel forhold, med mudder, dårlige stier etc.

Er du derimod blandt de stadig flere kunder, som har behov for en slags hybrid cykel, som kan klare en tur på en grussti eller evt en tur i skoven, når det er godt vejr, og ellers blot vil bruge sin gravel cykel, som en slags vinterracer, ja så viser det sig faktisk at du sagtens kan bruge din VeloWear racer til det formål.

Fra producentens side er den “godkendt” til 32 mm brede dæk, men en af vores glade kunder har faktisk udfordret det og været på en 130 km gravel tur rundt om Ringkøbing Fjord, hvor han havde monteret 36 mm brede gravel dæk på.

Man skal være opmærksom på at 36 mm ikke altid er 36 mm, så når du skal vurdere et dæks bredde, er det altid sikrest at gå efter ERTO målene. Så vil man fx opdage at Pirellis 35 mm dæk måler næsten 40 mm, og de vil ikke gå på denne cykel. En anden ting man skal være opmærksom på er fælgbredden. Det vil være en fordel med relativ brede fælge, så dækket ikke vil gå så langt ud over fælgkanten som de vil på smalle fælge. Endelig skal man heller ikke køre under de værste forhold, idet clearance til mudder osv, er sparsom når du putter så brede dæk på, men under de rette forhold kan det tilsyneladende sagtens gå.

En anden ting man skal være opmærksom på, er naturligvis at der er et voldsomt større slid på sliddele, når du kører hele året, end hvis du kun kører i solskin eller om sommeren, men du kan stadig købe en del kæder, kassetter og klinger, til hvad det vil koste dig at holde to cykler kørende.

Mange ville måske netop vælge at have to forskellige hjul/dæk setup, således at man relativt let kunne skifte mellem de to.

Herunder ser du lidt billeder af en VeloWear 1000, med gravel dæk på.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Senste indlæg i samme kategori

Nyheder om vores brands

cykelfarver hos VeloWear

cykelfarver hos VeloWear

Cykelfarver hos VeloWear - nu endnu flere muligheder Det har længe været kendt, at en af de store fordele ved at handle cykel hos VeloWear ud over, at man får utrolig meget for sine spareskillinger, er muligheden for at få custom farve, uden merbetaling. Men hvordan...

Nyheder på hjemmesiden

Skal vi bygge din cykel for dig

Skal vi bygge din cykel for dig

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i høj grad satser på vores egne cykler hos VeloWear Cycle Club, men vi kan også hjælpe dig med at bygge din drømmecykel, selv om det måske ikke er en VeloWear. Vi har nemlig hentet en ordentlig stak grupper hjem, og for at...

Nyt samarbejde med Anyday

Nyt samarbejde med Anyday

Hvis du synes det nogle gange kan være lidt tungt at betale hele beløbet på en gang, hvis du har set noget lækkert. Det kunne være nye hjul - en wattmåler eller noget helt tredje, så er der håb forude. Vi har nemlig etableret et samarbejde med Anyday, som betyder, at...

Fejl i kategorifilter

Fejl i kategorifilter

I forbindelse med indførelsen af den nye filterfunktion, var der desværre en mindre fejl med stor betydning, idet der i forbindelse med udvælgelse efter brand, ikke blev vist nogle varer, selv om der var masser på lager. Det er nu udbedret, således at alle filtre...

Nyt design

Nyt design

Så er vi endelig klar med den nye - og synes jeg selv - forbedrede version af hjemmesiden. Mange af tingene er selvfølgelig de samme, men der er en række forbedringer/ændringer. For det første giver det nye design lidt friere tøjler med hensyn til at præsente...

Produkt præsentationer

Smart alarm til din cykel

Jeg skal ærlig indrømme, at jeg aldrig nogensinde kunne finde på at installere en lån på min racercykel. Det skyldes naturligvis primært, at jeg kun bruger den til sport og træning, og ikke transport, hvorfor den sjældent er i fare for at blive stjålet. Men nogle...

0
    0
    Din Kurv