TPU slanger kan gå hen og blive en hård konkurrent, for det ellers meget populære tubeless, som har vundet frem de senere år ikke mindst på MTB og gravel og efterhånden også på landevejen. En popularitet som ikke mindst skyldes brugen af tubeless på flere professionelle hold. Der er dog stadig mange som sværger til dæk og slange. Enten fordi man synes det er for bøvlet at stå og kæmpe med plugs af forskellig kvalitet, eller også er irriteret over at man skal huske at påfylde væske, hvis man har holdt stille eller ikke brugt hjulet et stykke tid. Der kan være mange forskellige grunde til at tubeless ikke er noget for dig.

Er det tilfældet, er der jo det gode gamle dæk og slange.

Tre typer slanger til dæk og slange

Her findes der groft sagt tre forskellige typer. Den mest almindelige er den billige butyl slange, som findes i en række forskellige kvaliteter (hvoraf rigtig mange af dem er virkelig ringe). Men derudover findes der også Latex og TPU slanger. Latex har været brugt i mange år, idet det giver noget bedre køreegenskaber, ligesom de også punkterer mindre, da materialet er mere elastisk end traditionelle butyl slanger. Sidste skud på stammen er så TPU slanger, som fx. Tobulito og Pirelli Smartube.

smartube 622x35 45 60mm

TPU slangernes egenskaber

Thermoplastic polyurethane, som er det fulde navn på materialet, er kendetegnet ved at være meget modstandsdygtigt over for småsten m.v. Derudover er det også mindre følsomt overfor temperaturer, i forhold til fx. latex. Latex kendte issue omkring høje temperaturer gjorde disse slanger til at være nogo i forhold til carbonhjul og fælgbremser, fordi der ophobede sig meget varme.  Og det sidste du har lyst til på en stejl nedkørsel, er at hjulet eksploderer på grund af varme. Fremkomsten af skive bremse cykler, har naturligvis gjort det til en langt mindre problem end det var en gang. En sidste egenskab ved TPU er at det er ekstremt let, (omkring 35 gram) så det er en relativ prisvenlig måde at spare 100-150 gram på, i forhold til fx at købe en dyrere kassette, nye hjul, eller hvad man nu måtte investere i, for at spare vægt. I lighed med Latex skulle det også give nogle fordele i forhold til rullemodstand og komfort.

 

Det støreste minus ved disse vidunderslanger, er jo nok prisen, idet de i runde tal, koster 10 x så meget som en almindelig slange, i hvert fald, hvis det er de billigste man køber. Til gengæld kan man sige, at hvis man kan få hjulene til at holde et par tusinde km uden punkteringer ved at investere 250 kr. i en god slange, er det måske penge som er givet godt ud. Ikke mindst hvis det kan spare dig for mange ærgelser, ikke mindst hvis man kører om vinteren eller tidlig forår, hvor det måske ikke er toppen og stoppe 5-10 minutter for en punktering.

Klik her for at se vores udvalg af dæk og slanger, eller her, hvis du tænker at tubeless stadig er den bedste vej at gå.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Senste indlæg i samme kategori

Nyheder om vores brands

cykelfarver hos VeloWear

cykelfarver hos VeloWear

Cykelfarver hos VeloWear - nu endnu flere muligheder Det har længe været kendt, at en af de store fordele ved at handle cykel hos VeloWear ud over, at man får utrolig meget for sine spareskillinger, er muligheden for at få custom farve, uden merbetaling. Men hvordan...

Nyheder på hjemmesiden

Skal vi bygge din cykel for dig

Skal vi bygge din cykel for dig

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i høj grad satser på vores egne cykler hos VeloWear Cycle Club, men vi kan også hjælpe dig med at bygge din drømmecykel, selv om det måske ikke er en VeloWear. Vi har nemlig hentet en ordentlig stak grupper hjem, og for at...

Nyt samarbejde med Anyday

Nyt samarbejde med Anyday

Hvis du synes det nogle gange kan være lidt tungt at betale hele beløbet på en gang, hvis du har set noget lækkert. Det kunne være nye hjul - en wattmåler eller noget helt tredje, så er der håb forude. Vi har nemlig etableret et samarbejde med Anyday, som betyder, at...

Fejl i kategorifilter

Fejl i kategorifilter

I forbindelse med indførelsen af den nye filterfunktion, var der desværre en mindre fejl med stor betydning, idet der i forbindelse med udvælgelse efter brand, ikke blev vist nogle varer, selv om der var masser på lager. Det er nu udbedret, således at alle filtre...

Nyt design

Nyt design

Så er vi endelig klar med den nye - og synes jeg selv - forbedrede version af hjemmesiden. Mange af tingene er selvfølgelig de samme, men der er en række forbedringer/ændringer. For det første giver det nye design lidt friere tøjler med hensyn til at præsente...

Produkt præsentationer

Smart alarm til din cykel

Jeg skal ærlig indrømme, at jeg aldrig nogensinde kunne finde på at installere en lån på min racercykel. Det skyldes naturligvis primært, at jeg kun bruger den til sport og træning, og ikke transport, hvorfor den sjældent er i fare for at blive stjålet. Men nogle...

Cykler til konkurencedygtige priser

Cykler til konkurencedygtige priser

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi virkelighed har skåret priserne på vores cykler ind til benet her i 2023. Det har vi gjort af den simple grund, at vi vil prioritere at have mange cykler på gaden, så der er en vis sandsynlighed for at du kan møde en anden...

0
    0
    Din Kurv